čtvrtek 20. července 2017

Piate finále v sezóne. Karolína Plíšková si zahrá o titul s Kerberovou

"Semifinále som si užila a som nadšená, že sa tu stále zlepšujte a môžem si tento rok zahrať ďalšie finále," povedala Plíšková v rozhovore na kurte.

Štvrtá nasadená vystrašila ľavou rukou hrajúci Lepchenkovou (60. v rebríčku WTA) už v prvej hre, ale sedemminútový game prehrala. Od stavu 1: 2 ale úvodný set ovládla - vyhrala 17 lôpt v rade, 18 z 20 a set získala za pol hodiny.

Druhý set začala brejkom a náskok držala až do ôsmej hry, v ktorej urobila prvý dvojchybu v stretnutí a prvýkrát o servis prišla. Lepchenková pomohla dvojchybou pri brejkbal Pliskova na 6: 5 a česká tenistka vzápätí set aj zápas zakončila.

"Prehrala som si v turnaji prvýkrát podanie, ale urobila som v tej hre pár chýb, čo by som nemala. Ona sa v druhej sade zlepšila a som rada, že som zápas ukončila vo dvoch setoch, "povedala Plíšková, ktoré vedľa agresívne hry ukázala aj cit pre loptu.

Zverenkyne trénera Jiřího Vaňka, ktorého v Stanforde zastúpil otec Pliskova , tento rok vyhrala v Prahe na Sparte a finále hrala tiež v Sydney, Dubaji, Birminghame.

Vďaka postupu do finále v Stanforde by sa mala dvadsaťtriročná Plíšková posunúť z 11. na 8. miesto rebríčka WTA. V prípade výhry môže byť siedma pred Luciou Safarova. "Snáď tu Dokazujte, že do svetovej desiatky skutočne patrím," povedala Plíšková.

O svoj piaty titul v kariére a druhý tohtoročný po triumfe v Prahe si Plíšková zahrá proti Nemca Angelique Kerberová, ktorá porazila Ukrajinka Elinu Svitolinovou 6 : 3, 6: 1.Zopakujú si finálový súboj z júnového turnaja na tráve v Birminghame, kde v troch setoch zvíťazila nemecká tenistka.

Vo vzájomnej bilancii je mierne lepší dvadsaťsedemročná Nemka, ktorá vedie 3: 2 na zápasy. Rovnako ako o štyri roky mladší Plíšková sa Kerberová vrátila v Stanforde na kurty po mesačnej pauze, ktorú si dopriala po Wimbledone, a ukazuje sa v dobrej forme. Svitolinovou v semifinále vybavila za 55 minút, predtým porazila Poľku Agnieszku Radwanska.

Viac ako ročné čakanie skončilo. Kohlschreiber ovládol Kitzbühel

Nemecký tenista Philipp Kohlschreiber vyhral turnaj v Kitzbüheli.Vo finále porazil Paula-Henriho Mathieua z Francúzska 2: 6, 6: 2, 6: 2 a titul na okruhu ATP získal po viac ako roku. Naopak Mathieu premárnil šancu pripísať si prvé triumf od júla 2007 a prehral štvrté finále za sebou.

Tridsaťjedenročný Kohlschreiber naposledy získal titul vlani v Düsseldorfe. Čakanie mohol ukončiť už tento rok v Mníchove, kde však nestačil na Brita Andyho Murrayho. Celkovo má bet365 bonus 39. hráč svetového rebríčka na konte šesť víťazných turnajov.


Isner je aj vo Washingtone v kalibru

Americký tenista John Isner môže týždeň po víťazstve v Atlante vyhrať tiež turnaj vo Washingtone. V semifinále s krajanom Stevom Johnsonom odvrátil tri mečbaly a tiež vďaka 31 esám vyhral 6: 3, 3: 6, 7: bet365 stavky 6.O jedenásty titul v kariére bude hrať s Japoncom Keiem Nišikorim, ktorý v repríze vlaňajšieho finále US Open oplatil prehru Chorvátovi Marin Čilić a zdolal ho 3: 6, 6: 1, 6: 4.

"Je to prima pocit, keď sa podarí taká odplata. Dúfam, že zajtra budem takto pokračovať, "uviedol Nišikori po 42. vyhratom zápase v sezóne. Viac ich majú tento rok na konte len Srb Novak Djokovič a Brit Andy Murray, ktorí zhodne zvíťazili v 48 stretnutiach.

S Isnerom hral Nišikori zatiaľ raz, tento rok v apríli mu v Miami podľahol v dvoch setoch. Americký dlháň prekazil Johnsonovi sen o prvom finále na okruhu ATP, keď dvaja mečbaly 55. hráča sveta odvrátil esom. Sám potom bet365 priamym bodom z podania zápas ukončil.Finále bet365 mobil vo Washingtone si Isner zahrá tretíkrát, v rokoch 2007 a 2013 neuspel.

V ženskej časti turnaja skončili v semifinále obe najvyššie nasadené hráčky. Jednička Jekaterina Makarovová skrečovala zápas s krajankou Anastasija Sergejevna Pav ľučenkovová po druhom sete pre zranenie nohy. Druhá nasadená Austrálčanka Samantha Stosurová podľahla 6: 7 a 0: 6 domáce Sloane Stephensová, ktorá sa prebojovala do finále turnaja WTA prvýkrát v kariére. V predchádzajúcich šiestich semifinálových zápasoch dvadsaťdvaročná Američanka neuspela.

ME tenistov do 14 rokov v Prostějove ovládli Kórejci a Rusky

Majstrovstvá sveta tenistov do 14 rokov v Prostějove ovládli Kórejci a Rusky, ktoré obhájili prvenstvo.Kórejskí hráči v dnešnom finále zdolali Španielsko 2: 1 a získali po štyroch rokoch druhý titul v súťaži, ktorá sa hrá od roku 1991.

Mladé Rusky vyhrali svetový šampionát družstiev už šiestykrát. Vo finále rozhodli o svojom víťazstve už po dvojhrách zásluhou Vlady Kovalova a Anastasie Potapovové, ktorá sa podieľala na titule tiež pred r okom.

České tenistky obsadili ôsme miesto, domáci hráči skončili deviata.

bet 365

Žádné komentáře:

Okomentovat