neděle 23. července 2017

Svedčí to o našej kvalite, hovorí o troch veľkých výhrach z vonku Bilič

Slaven Bilič pred sezónou prevzal West Ham po skúsenom Samu Allardyceovi. S tímom sa neúspešne snažil prebojovať do základnej fázy Európskej ligy, už v prvom kole Premier League ale potešil fanúšikov West Hamu, ktorí si od budúcej sezóny budú zvykať na nové domáce prostredie na londýnskom Olympijskom štadióne, prekvapivú výhrou na Arsenalu.

Nadšenie však vystriedali dve domáce porážky.West Ham nestačil na Leicester a následne ani na Bournemouth, ktorý v Upton Parku zaznamenal historicky prvé víťazstvo v anglickej najvyššej súťaži. "Takto nemôžeme pokračovať," hneval sa po zápase Bilič a vyzýval k zmene, ktorá prišla.

Ešte pred reprezentačnou prestávkou West Ham šokoval hladkú výhrou 3: 0 na Anfield Road proti Live rpoolu a v rovnakom štýle v ďalšom kole doma porazil tiež Newcastle. Zatiaľ najťažšia skúška ale mala prísť až na ihrisku stopercentného Manchestru City.

"Keby sme uspeli, tak by to bolo prekvapivé, ale nie šokujúce. Tento rok už sme vyhrali dva veľké zápasy vonku, "pripomínal novinárom pred stretnutím Bilič.Vedel prečo.

Ligová nepriestrelnosť brankára Joea Harta vzala za svoje už po šiestich minútach, strelou z diaľky ho prekonal hosť z Chelsea Victor Moses. Druhý a rozhodujúci gól pridal Sakho.

"Zaslúžili sme si vyhrať. V prvom polčase sme predviedli výborný výkon, v druhom sme bojovali a uspeli, "tešilo Biliča. "Manchester bol po prestávke lepším tímom, ale moji hráči, od brankára až po útočníka, predviedli fantastické výkony. Zakaždým, keď sme mohli podržať loptu a trochu vydýchnuť, urobili sme to. "

Pri výhrach na Arsenalu, Liverpoolu aj Manchestru City zaostával West Ham v počte striel aj držanie lopty. "Musíte mať určitú kvalitu, aby ste dokázali streliť dva góly na Etihad a Emirates Stadium a tri na Anfield.My sme zakaždým ukázali plne sústredený výkon a naplno bojovali až do úplného konca, "cení si kouč, ktorý sám za West Ham v anglickej lige nastupoval.

Aby sa jeho súčasní zverenci udržali na čele tabuľky, musí začať zvládať aj zápasy, v ktorých sa bude tvorba hry predovšetkým na nich. Dva také prídu už v následujcíích týždňoch. Najskôr doma s nováčikom z Norwichu, potom vonku proti trápícímu sa Sunderlandu.


Žádné komentáře:

Okomentovat