pátek 21. července 2017

Sparta znovu nezaváhala, Plzeň zabrala v závere, Ostrava sa ďalej trápi

Sparta má síce v európskych pohároch problémy s bránením, v lige je ale v tomto ohľade najlepší. Proti Dukle znova nedostala gól, celkovo inkasovala počas piatich kôl len trikrát. Zároveň má aj druhý najlepší útok: skórovala dvanásťkrát, len Mladá Boleslav dala o gól viac.

Do zápasu s Duklou tréner Ščasný nasadil opäť štvorčlennú obranu, ktorá pôsobila iste, navyše Steinhöfer stihol v prvej polovici prihrať Krejčímu na gól . Práve Krejčí potom v druhom polčase pripravil ľahkú pozíciu Lafata, ktorý loptu dotlačil do siete zadnou časťou tela.

Naplno bodovala tiež Plzeň, proti nováčikovi z Olomouca ale dlho nie a nie streliť gól. Až striedajúci Ďuriš to dokázal: najskôr sa trafil štyri minúty pred koncom, potom ešte v posled nej minúte z penalty.Vďaka tomu domáci bodovali naplno a posunuli sa na šieste miesto.

"Bola pre nás povinnosť zvládnuť zápas za tri body. S výsledkom som nakoniec spokojný, aj keď víťazstvo sa nerodilo ľahko, "hovoril po zápase nový tréner Karel Krejčí, ktorý spolu s Pavlom Horváthom viedol tím v lige prvýkrát.

Favoriti tentokrát svoju úlohu zvládli, čo potvrdil Jablonec pri zápase v Brne. Nastrieľal tri góly a potvrdil, že forma po neveľmi vydarenom začiatku sezóny ide hore.

"Mali sme len päť bodov, čo je po piatom kole veľa málo. V lige sme sa prepadali. Sami sme cítili, že vyhrať už potrebujeme, "vydýchol si tréner Jaroslav Šilhavý. "Víťazstvo je pre nás obrovsky dôležité po prehratom zápase s Ajaxom.Veľa nás povzbudí. "

Aj ďalšie pohárový zástupca, Liberec, doma nezaváhal. Teplice porazil 2: 0 vďaka dvom gólom útočníka Marka Bakoša. Napriek tomu trén er Jindřich Trpišovský nebol spokojný. "Síce sme vyhrali, ale podali sme najhorší výkon. Od začiatku sme ťahali za kratší koniec, a vo finále z toho máme tri body, "čudoval sa. "Veľa nás podržal brankár Koubek a mali sme aj športové šťastie."

Piate kolo otvorila předehrávka v Mladej Boleslavi, ktorá nevyšla Zlínu, doposiaľ najpríjemnejšiemu prekvapenie súťaže.Brankár Holý, ktorý vo svojich prvých troch ligových zápasoch nedostal ani gól, sa tentokrát musel červenať: inkasoval celkom päťkrát a v jednom prípade si navyše loptu doslova hodil do vlastnej siete.

Boleslav naopak ukázala, že po pomalším rozjazde sa dvíha: dvoma gólmi pomohol ku konečnému skóre 5: 2 útočník Magera, za Zlín sa tiež dvakrát trafil kapitán Železník.

"Potrebovali sme nutne tri body, pretože by bolo nepríjemné tráviť reprezentačný pauzu s tým, že by sme to nezvládli, "vravel kouč Boleslavi Karel Jarol ím. "Nervozita sa premietla do nášho výkonu. Predchádzajúce zápasy sme hrali možno lepšie, ale na víťazstvo to nestačilo.Tentoraz sa mi to aj napriek výsledok toľko nepáčilo. "

Ďalšie remízu, celkom už štvrtú, uhrali Bohemians 1905. Nad Příbrami síce po góle Bartko viedli, ale vyrovnanie obstaral Rezek, ktorý skóroval v treťom po sebe idúcim stretnutia. "Zaplaťpánboh za bod. Povedal by som, že je cenný. Myslím, že tu nikto nebude získavať body ľahko, "vytušil po zápase.

Domáce toľko spokojní neboli, ich čakanie na prvú výhru sa naťahuje nepríjemne dlho. "Radšej by sme raz prehrali a raz vyhrali než stále len remizovať. Takto sa body zbierajú pomaly a je to zlé. Je to potrebné zlomiť, "hneval sa strelec gólu David Bartek.

Spokojnosť zavládla v tíme Slovácka, ktorý sa pred nedeľnými zápasy v neúplnej tabuľke bodovo dotiahol na vedúcu Spartu.Desať bodov za päť kôl? To je bila ncia, ktorú od tímu trénera Habance čakal pred začiatkom ligy málokto.

"Štart do sezóny sa nám podaril," pochvaľoval si po výhre 2: 1 v Jihlave Habanec. "Uvidíme, či sa uspokojíme a budeme padať dole tabuľkou, ale keby sme sa hore udržali dlhšie, tak by to bolo jedine dobre."

Slovácký strelec Libor Došek tentokrát ďalší gól nepridal a dokonca nepremenil penaltu, na čele tabuľky kanonierov sa tak osamostatnil slavistov Milan Škoda, ktorý rozhodol zápas v Ostrave. Slavia tam viedla vďaka bránke Voltri, tesne pred polčasom Škoda zvýšil.Aj keď potom domáci zabrali, stačili len znížiť a v závere je slávistický strelec dorazil tretím gólom.

"Súpera sme pritom hlavne v druhom polčase prehrávali so všetkým, Slavia sa skoro nedostala za polku," tvrdil v pozápasovom rozhovore pre Českú televíziu ostravský tréner Radomír Korytář. "Ale dali sme len jeden gól, Slavia tri. Tím by sa mal doplni� �, uvidíme po reprezentačnej pauze. "

Pravda, Baníka úvod sezóny vôbec nevyšiel. Po piatich kolách má jediný bod a inkasoval už dvanásť gólov, spolu s Boleslavou najviac zo všetkých.


Žádné komentáře:

Okomentovat