čtvrtek 13. dubna 2017

IOC napadnutí skupín pre ľudské práva v priebehu olympijských hier zmluvy centra hostiteľskej

Medzinárodný olympijský výbor bol kritizovaný koalície organizácií na ochranu ľudských práv za to žiť až do očakávania vytvorené jej Agenda 2020 reformného programu

Šport a Rights Alliance -., Ktorý zahŕňa Amnesty International, medzinárodná konfederácia odborových zväzov a Transparency International okrem iného - uviedol, že neexistujú žiadne explicitné odkaz na ľudské práva vo svojej novo upravenom zmluvou hostiteľské mestá je "šokujúce opomenutie"

Keď bol Thomas Bach zvolený IOC prezident. v roku 2013, sľúbil zaviesť rad reforiem na výberového konania, ako aj ustanovenia týkajúce sa nediskriminácie a pracovných postupov, zarábať oce nenie od organizácie Human Rights Watch.Ale Amnesty International Holandsko riaditeľ Eduard Nazarski, povedal, že nové mesto hostiteľa zmluvy, zverejnila minulý týždeň, keď bolo oznámené v Paríži, Los Angeles, Budapešť, Rím a Hamburg bude ponúkať, nešiel skoro dosť ďaleko.

"z zásah proti protestom a sloboda tlače v Pekingu 2008 a obmedzenie práva homosexuálov a slobody prejavu v okolí Soči 2014, zvýšených represiou v Azerbajdžane pred európskymi hrách v Baku tohtoročného leta a tisícov násilne vysťahované v Riu robiť cestu pre infraštruktúru v budúcom roku olympijských hier, tam je poprieť, že olympijské hry môžu a tiež viesť k porušovaniu ľudských práv, "povedal Nazarski.

" MOV to vie, čo opomenutie výslovných odkazov na ľudské práva z novej hostiť mesto zmluva ešte viac udivujúce.Je dôležité, aby MOV prebudí vplyvu v oblasti ľudských práv jej akcií a žije až do očakávania vytvoren ej okolo Agendy 2020.Olympijská charta uvádza, že šport je jedným z ľudských práv, ale keď staging olympijských udalostí nedosahuje na ochranu ľudských práv, ktoré tvrdia, že kruhy stále dutý. "

Kritika je pravdepodobné, že príde ako prekvapenie k IOC, ktorý veril, že to dostal z hnutia za ľudské práva OnSide tým, že zahŕňa zákaz diskriminácie na základe sexuálnej orientácie v nadväznosti na rozruch, ktorý je obklopený 2014 v Soči a ustanovenia, ktoré by nútil dodávatelia stavebných miest a infraštruktúru v súlade s minimálnou medzinárodnej pracovnej sily normy

novej zmluvy, zverejnili minulý týždeň, kedy bol odhalený zoznam záujemcov, tiež vynútiť hostiteľských miest zaručiť slobodu prejavu pre médiá -., ale len po dobu konania hier.SRA uviedla, že zmeny nie sú dosť ďaleko. Koalícia, ktorá zahŕňa aj futbalových fanúšikov v Európe a Terre des Hommes, vyzvala na jednoznačný záväzok voči ľudským právam v novej zmluve, ktorá zahŕňala "súlad Medzinárodných záväzkov v oblasti ľudských práv, prístupu k náprave, due diligence ľudských práv a hodnotenia rizík ".To povedal, že požiadavky na pracovnú silu a protikorupčných štandardov bolo "hrozne chýba v detailoch"

"Dobrá správa v oblasti športu ako celkovej koncepcie chýba od zmluvy -. Antidopingovej, napríklad, je spomenutý odôvodnenie, ale bez boja proti ovplyvňovaniu výsledkov zápasov, "povedal Sylvia Schenk Transparency International, Nemecko. "To vyvoláva dojem, že pre MOV, korupcia zničenie konkurencia je menej škodlivé ako dopingu.Organizačný výbor naliehavo potrebuje iba kompletný systém riadenia zhody, ktoré spĺňajú medzinárodné štandardy riadenia. "

Riaditeľ IOC komunikácií, Mark Adams, bránil zmeny, ktoré boli vykonané, a povedal, že bol vítaný u doba členmi koalície.


"Boli sme prekvapení tým, tieto pripomienky, pretože zmeny zmluvy hostiteľského mesta boli verejne privítal členov skupiny Aliancie v tej dobe," povedal.

"city základnej zmluvy olympijských hier 2024 výslovne odkazuje na všetky tri oblasti zdôraznené šport a aliancia za práva :. LGBT práva, práva pracovníkov a bez podávania správ v súvislosti s olympijskými hrami "

Bach je zúfalý pre bitku o 2024 letných hier je kompetitívny , diskusia bez závod na pozadí zvýšeného verejného záujmu nad nákladmi a dôsledkami usporiadanie olympijských hier.Adams povedal, že zmeny, ktoré boli vykonané zmluvy hostiteľského mesta boli významné a bude robiť rozdiel.

"Podpisom zmluvy hostiteľského mesta, Games usporiadatelia zaväzujú k dodržiavaniu všetkých aspektov Olympijskou chartou pre všetky hry príbuzné záležitosti a pre všetkých účastníkov, "povedal. "To zahŕňa rešpektovanie princípu 6 olympijskej charty, ktorý bol zmenený, aby zahŕňal explicitný Unibet-Klikni pre svoj bonus odkaz na nediskrimináciu pre všetkých účastníkov hier na základe sexuálnej orientácie a odráža deklaráciu OSN o ľudských právach."

Unibet online bonus

Žádné komentáře:

Okomentovat